Tidsinställt; Minnen, Kosovo

(Bilden med pojkarna är inte ett riktigt vapen)
 
Några av alla bilder jag har från skolresan till Kosovo. Kommer ihåg att vi som gick inriktingen (Internationella relationer och bistånd) fick veta att vi skulle få åka till Kosovo istället för Afrika som vi blivit lovade innan.  Vi var ganska sura och ville inte åka till något tråkigt land inom europa, utan ännu längre. I Afrika skulle vi få hjälpa till vid ett barnhem och uppleva en helt annan kultur, så de var klart att vi ville åka dit och se alla söta barnen bland annat. Men istället blev det Kosovo i cirka två veckor, och det var ju hur kul och intressant som hellst.
 
Vi fick se hur flyktingarna i Kosovo bodde, vi fick besöka sjukhuset, vi fick se skolor och massa mer. Vi fick dock gå på ganska många möten och bara lyssna, men de var intressant det också. Vi träffade bland annat folk från UNHCR, WTO och EULEX (polisorgansiation). Vi besökte moskeér och kloster. När vi skulle besöka ett visst kloster var vi tvungna att lämna in våra pass. Där fanns det också soldater utanför. Det är ganska oroligt i kosovo på grund av deras historia som ni kan läsa lite om här. När vi var nära gränser från landet som i Mitrovice fanns det också soldater som patrulerade runt. Men inne i huvudstaden Prishtina (där vi bode på ett gästhem) var det ganska lungt även om det är helt annorlunda från Stockholm.
 
På helgen mellan veckorna åkte vi iväg på 'vandring' med en skruttig gammal stor bil som skulle föreställa en mini-buss. Vi åkte till Rugova-Valley, Prizren och Peja. Trotts att de är ett land som varit i krig var det jätte vackert på landsbygden, men höga berg överallt och vattenfall. Shoppingen och maten var löjligt billig där (även taxi) . Det beror dock på att det är stor arbetslöshet i landet och det som har jobb tjänar lite, lite pengar. 
 
Trots att vi hade tv i rummen titta vi inte på den en enda sekund under hela tiden och underhållde oss på fritiden med shopping, mat och gissa-låten.
 
Allt som allt, var det en grymt kul resa som jag är glad att jag var med på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0