sharks and sunscreen

ja här händer det inte mkt, igår var mamma, pappa och jag å firade morfar och idag har jag pysslat lite. Första bilden är morfars moderna kaffemaskin och andra bilden är ett armband jag gjort.
 

Blonde Rock

Ltesch-3
Källa

zombie apocalypse

Billytilly.

Season 3 finale

 
Såg precis sista avsnittet av Glee säsong 3. Hade tappat intresset för serien, men sista avsnittet var riktigt bra. Så nu längtar jag tils den 4 säsongen drar igång, om den gör de? Längtar också till nya säsongen av 'New Girl' och 'Grimm'.

Lavender red

Två större bilder från det senaste kollaget.

You want me down on earth, but i am up in space

Hejsan! Igår var det midsommar som firades i Ramnäs. Det var trevlans som vanligt! Idag har jag mest slappat och inte gjort mycket för världen. Ska försöka vara lite mer produktiv imorgon men de får vi se hur de blir..ska nog i alle fall lyckas städa mitt rum. Så det var allt de intressanta jag hade att dela med mig av, vi hörs! ◊

non, je ne regrette de rien


Ännu ett macro-collage, denna gången från gårdagens promenad med papi.

catch me if you canThe glorious gifts of the gods are not to be cast aside.


Hejsan! Idag har jag mestandels tagit det lungt, har dock hunnit med att handla med syster och prommenixat med pappa. Nu tänkte jag ta och läsa i boken på bilden ovan som jag köpte på Zakynthos flygplats.


somewere in argasi


Hhhhej! Ville bara meddela att jag är hemma från Grekland och att jag lever....eller ja, lever och lever. Jag är i alla fall i ett tillstånd där jag kan blogga, hahah. Nej men ungefär 3-4 dagar in i resan blidde fröken Jenni ytterst förkyld och fick hostanfall 24/7. Så med de sagt har jag inte blivit piggare än, snyter mig var 3 sekund!  Men förutom att jag varit krasslig har det varit skojsigt! Vi hörs mer om detta senare.  Tidsinställt; Senaste Spotify Listan


Tidsinställt; Gina Tricot


Snygg armlös jeans-shorta från gina som jag gärna skulle bära :)


Update från Zakynthos!

Hejsan! Idag har vi det riktigt varmt här. Vi har badat i poolen och solat samt ätit pizza. Blev förseningar med flyget men annars har allt gått som smort. Är dock ganska trött...vi åkte natten till idag vid 2-3 och då hade jag sovit en timme. Lyckades sova en timme på flyget också men det är allt. Nu ska alla duscha sen ska vi ner på byn och se oss omkring. Hoppas ni har det bra i Sverige.
Btw, Amanda har med sig datorn som ni kanske förstått,så blir nog några inlägg härifrån!

Tidsinställt; Grönska


Canon eos 450d + Tamron SP Di AF 90mm f/2.8 Macro 1:1 

det kommer tidsintällda inlägg under veckan jag är borta!

Hej!
Nu är det mesta packat, i alla fall klädbiten. Känns som om jag har med mig aldeles för mycket! Det är i princip fullt i min resväska och jag planerar att shoppa en del i Grekland. Vi får se om jag får med allt hem eller om man får lämna handuken eller nått i Grekland, hahah.

Slänger ner kortleken, ett måste när man är ute och reser! En bok får också följa med som jag kan läsa när jag solar! Boken heter 'Det femte barnet' och är skriven av nobelpristagare i lilleratur, Doris Lessing. Har redan läst den korta engelska versionen av romanen och den verkar jätte bra.

Sen så måste jag påminna mig själv och mina flickor att ta med framförallt; Pass, pengar, mobil, biljett och det viktigaste... ett glatt humör! hahaha standard. Slängde nyss i mig en pizza så jag orkar vara vaken och är mätt tills vi åker vid 2-3 inatt.


Bilden visar sist jag befann mig på ett flygplan, den gången var det till Prag/Tjeckien!


Okej, verkligen dags att packa!


Svar på fråga som dykt up :Update

Många undrar vad mitt nya macro-objektiv heter. Det är ett Tamron objektiv, för att vara mer specifik 'Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di Macro 1:1'. Objektivet är till för Canon-AF systemkameror. Jag äger själv en Canon eos 450d. En kamera som har ett par år på nacken men fungerar ändå fint.

Macro obejtivet har väldigt bra skärpedjup enligt mig. Focusen kommer nästan direkt på det man vill fota! Har för mig att det kostade nästan 4000:-Media markt i Västerås. Färgerna blir helt okej, det är det enda minuset..jag önskar att färgerna skulle förstärkas mer, men de går att ändra i Photoshop enkelt. Det är ett såklallat 'fast objektiv' vid 90mm så det går inte att zooma med den utan du får flytta dig fram eller bakåt för att få rätt avsånd till det du vill fota.


canon eos 450d + tamron SP AF 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 (Bilden togs i går (söndags) i Ramnäs)


Happy Girl

Hejsan!
Kom nyss hem från stan, har varit och växlat pengar tills imorgon när jag åker till Grekland!!!!! Nu ska jag ta och äta något sen börja packa...varför har jag inte börjat packa tidigare? Vi åker lixom inatt. Så är lite smått stressad nu men jag ska nog hinna med allt utom sömn tills inatt.

I alla fall, såg att mitt macro-collage jag gjorde kom med på blogg.se sida! Yeeey, 3 gången gilt nu. Hoppas några av alla som tittar in på min blogg stannar också. Nedanför ser ni en bild som också är taget med mitt macro-objektiv. Bilden finns i det tidigare collaget men här är en förstorad bild. Macro-objektivet får följa med till varmare breddgrader! :)Ha en bra dag allihop!


colour comination


tre till bilder jag tagit med det nya objektivet.


Macro lins/objektiv


Fick ett objektiv i studentpresent och här ovan är några bilder jag tagit med objektivet. Objektivet är utvecklat så an ska kunna komma riktigt nära på objektet man fotar. Tycker att det verkar vara ett bra macro-objektiv men måste lära mig mer innan jag kan avgöra helt. (För att veta vad objektivet heter kolla mina nyare inlägg!)

dags att börja packa


När alla vännerna gått hem

Bilder från Vonkas mobil, under studentdagen!


det är över nu


Lite bilder från min student!


Overkligt


Klackarna i taket


Skor från dinsko, 350:-


Nationaldagen


Hejsan! Idag var det grillning och tårta med 3:orna och några lärare.
Sen gick vi tjejer från klassen på stan och hittade fina presenter till vår lärare/mentor.
Jag hittade också ett par snygga klackar till studenten!


Dagar kvar:


Inköp från igår


Hjärt-brillor; 100:- Monki, Bok;20:- Myrorna, Klänning; 60:- Myrorna, Jumpsuit 45:- Myrorna, Bikini-underdel; 99:- Stadium

sjutton somrar


Hejsan!
Idag har jag som sagt varit på stan med flickorna, hittade lite grejs som jag visar sen. När jag kom hem friade vi min lillasyster som fyller 17 år idag. Fattar inte hur lilla Lisa kan vara 17 redan, grattis till henne!


Reminder

http://dopepho1os.tumblr.com/ !!


the sun goes down

Hejsan! Idag så har vi kollat på film i internationell ekonomi kursen. Handlade om finanskrisen i USA bland annat, ganska intressant faktiskt. Efter det lämnade jag in alla skolböcker och min skåp-nyckel. Sen har vi i klassen hunnit med att måla lakanen till flaket och några av oss spela kubb. När jag kom hem så åkte mamma, pappa å jag till Erikslund. Där åt vi as god stenungsbakad-pizza och handla på Maxi. Imorgon ska jag på stan med mina flickor och shoppa inför Greklands-resan.


godaste pizzan jag ätit på lääänge!


You better watch yout back, and cover your tracks


jag hörde vad du sa


ur arkívet


här har vi mig för ungefär ett år sedan.


Makramé


Hejsan! Igår kväll och idag har det varit pysselstuga här hemma. Jag har gjort armbanden ovan, tog en jäkla tid att få till makramé armbanden (de två med få pärlor) men nu har jag fått till snitsen. Den med 'diamant-pärlor' gjorde jag på ett annat sätt. Den lärde jag mig, genom att glo på youtube hahaha.


Got a secret, can you keep it?


du gamla du fria, du iskalla nord

Vi är inne i Juni månad och det är bara några dagar tills alla får sommarlov. När man tittar ut genom fönstret ser man bara regn och rusk. Vad är det ute nu, 9-6 grader?! Det borde vara minst 19 grader och sol enligt mig. Hoppas Hoppas att solen lyser den 8:e Juni.

Ska bli så skönt att åka till varmare breddgrader, bara 4 dagar efter studenten. Fick en känsla idag att jag borde plugga pch göra mina uppsattser. Sen slog det mig att jag redan är klar med allt och har varit det ett tag. Så konstigt att inte behöva lämna in massa arbeten.

Idag har jag också ansökt till MDH för att läsa finska-kurs för nybörjare. Har skickat in ansökan ganska sent så får se om ja kommer in eller inte. Hoppas i alla fall, så jag har något planerat inför året.


hahah, länk till bilden.


Räkna med nedräkningar


the people we used to be


Hejsan! Idag är det fredag för er som missat det och ikväll blir det att fira Kevins student på Pluto :)RSS 2.0