aj aj aj

Hejsan! Idag har inte varit till min fördel, har legat i sängen nästan hela dagen och haft ont i ryggen och nacken. Har fortfarande grymt ont och kan inte sova för de gör så ont. Har försökt att bli av med de, med tiger-balsam, varmt bad och massage... men det blir inte bättre, tog alvedon för någon timme sen men känner ingen skillnad. Blir nog en lång natt för min del. De var de om de, vi hörs!
 
 

Like a broken Record

Hejsan! Igår hade jag mitt första videomöte i finskan och det gick helt okej, kunde gått bättre men men. Idag så har jag kommit fram till tredje säsongen av 'Swamp People'. Jag kollar aldeles för mycket på serier som sagt, så därför är de svårt att varriera det soM skrivs i bloggen...Antingen så har jag pluggat finska eller kollat på något avsnitt. Hahha dags att skaffa jobb, börjar bli tråkigt och inte ha något att göra eller skriva om dagarna.
 

NEW GIRL!

 
Nya säsongen för 'New Girl' har just börjat och de finns två nya avsnitt att se!!!! När man talar om trollen, hahah. Fast jag har redan hunnit blivit beroende av en annan serie, eller det är mer en dokumentär. Kanske inte något andra tjejer i 18 års åldern kollar på, nämligen 'Swamp People'. Den handlar om ett gäng amerikaner som fiskar efter aligatorer, haha den är riktigt grym. Är redan på det 11:e avsnittet av den dokumentären.

Hart of Dixie

Hejsan! Såg nyss klart på sista avsnittet av 'Hart of Dixie', ganska bra serie faktiskt! Är de någon mer som kollar på den? Jag tycker i alla fall att Zoe ska välja Wade framför George!! Hahha, hoppas de inte tar allt för lång tid tills säsong 2 drar igång. Nu måste jag hitta en ny serie att se på! Hoppas också att 'Happy endings' och 'New girl' kommer ut med deras nya säsonger snart. Jusst ja 'Pretty little liars' måste också fortsätta snart och gärna nya avsnitt av 'keeping up with the kardashians', 'glee', 'grimm' och 'awkward'. Har säkert glömt någon också...jag kollar aldeles för mycket på serie.
 

Då var de klart.

Idag så var jag på informationsmöte om jobbgaranti för ungdommar på arbetsförmedlingen. De sa att vi skulle få gå en utblidning så vi får kompetens innom handel och service, så att vi får kassa-vana bland annat. Men när jag hade möte med min handläggare senare sa hon att jag inte fick gå den utbildningen för att jag läser på högskola. Hon sa även att det är ganska onödigt för mig att vara med i arbetförmedlingen då man inte får någon hjälp om man studerar. Så från och med nu är jag inte med i arbetförmedlingen längre....det är faktiskt ganska skönt att slippa gå på tråkiga möten. I alla fall, nu sitter jag och pluggar finska det var några dagar sen, måste bli bättre på det. Hej Svejs!
 
vad är väl ett inlägg utan en bild? här är ett foto jag tog för ett år sen tror jag.

last ray of sun

Skogsdunge.

Nicklas Hocker

1991-11-01 - ✝2012-09-23 Vila i frid.

femhundratre lager kläder

Hej! Idag var de planerat att jag skulle ner på Kulturnatten med Madde och Vonkan men det blev inte så. Sitter hemma med två stickade raggsockor, långkalsonger och mjukisbyxor, tröja, mössa och fleecé-jacka och tillslut täcke på det. Förstår verkligen inte hur jag kan frysa så mycket speciellt när jag är innomhus. Det måste vara så att jag håller på och bli sjuk. Får bara hoppas på att de går över fort! 
 
Tidigare idag kollade jag på en dokumentär om havet, det var en fransman som gjorde filmen och den var riktigt bra. Fransmän är kända för sina annourlunda filmer och det gillar jag. 'Oceans' heter den, kul och höra lite franska också. Tycker verkligen du ska ta och se den dokumentären.
 

The Hobbit

 
The Hobbit har kommit ut med en trailer och är början för några av mina favorit-filmer, Sagan om ringen triologin. Den ska jag verkligen se när den kommer på bio! Kommer bli kul och se hur allt började.

Foto Tävlingar

Jag är med i en foto-tävling på http://linneaphoto.blogg.se/ där hon tillsammans med kamda.se delar ut en valfri reflexskärm till vinnaren. Om jag skulle ta och vinna så vill jag gärna ha reflexskärmen guld & silver och är 80cm. Har aldrig ägt en reflexskärm innan, har gjort mina med alliminiumfolie! hahah...hoppas de blir ändring på de nu efter tävlingen. Mitt bidrag är såklart bilden ovan som jag tog i en skog utaför där vi bor.
 
Jag är med och tävlar med denna bild också om presentkort på http://www.johanpixels.se/ både på  www.hannaasundin.blogg.se och på http://feliciaknutsson.webblogg.se/ då båda hade tema natur passa denna bilden bra tycker jag!
 

Roadtrip till huvudstaden

Hejsan! Igår var jag, Amanda, Madde och Lousie på Gröna Lund! Vi hade skit kul och man ska verkligen åka när det är lågsäsong. Det var knappt några köer till någon av attraktionerna och flera gånger fick man sitta kvar för en extra tur. Jag som hatar allt som har med skräck och sånt å göra, åkte blå-tåget...haha många tycker säkert de är jätte löjligt men jag tycker de är as läskigt! På kvällen spelade Takida och dom var riktigt bra, även om jag inte kollade på hela konserten.  
 
 
 

klicka på länken!°

dopephotos

And now we're here again

Hejsan! Idag har Amanda varit här i Västerås och pluggat finska med mig. Vi bokade också in massa finska möten med läraren och det ska ske via datorn, kommer kännas konsigt och sitta där och babbla genom skärmen. När pappa kom hem åkte vi tre mot Ramnäs. Pappa och jag köpte pizza och träffade mummi sen övningskörde jag och tillsist tömmde vi vår båt på allt vatten. Nu sitter jag i Västerås igen och ska nog titta lite på tv. Vi höres!

Yarn


Nu är jag klar med stickningen och det blev en tub-halssuk i miljoner olika färger.... Tycker dock att bilden inte ger halsduken rättvisa och det är ganska svårt och fota mot sig själv, hahah. Nej men den duger fint och nu håller jag på med ännu en stickning. Hörde ni att jag blivit förtids-pensionerad? hahha..

walkin' after dark in the new york city park



Hejsan..Det har krånglat sig en massa för mig  på senaste. Därför är de så lite uppdateringar och för att jag inte har så värst mycket och skriva heller, hahah life of en arbetslös. Plugga finska borde jag göra mera, så ska ta och göra det efter detta. Som ni ser ovan så har jag haft så himla kul så at jag börja sticka.....började igår hos mummi och har kommit en bit på vad som ska föreställa en färgstark halsduk. Idag har mamma och jag varit vid banken och gjort ärenden och sen köpte vi hem thai-mat som alltid är gott. Men nu ska jag som sagt plugga finska, så vi höres!

Vintage Green


Tog nyss dessa bilder, med canon eos 450d + tamron AF 90mm F/2.8 macro.

Hamen 2.0






Plain day

Idag har jag pluggat ganska mycket, handlat lite och prommenerat en del. Inte så mycket mer...

Hamnen



Hej, idag har vi varit vid hamnen och då fotade jag lite. Ovan är två bilder från idag. För övrigt är jag ganska matt på en händelse, så därför har det inte varit så mycket uppdaternade i bloggen.

jag går med vinterskor på hösten, alltid förberedd för storm

Hejsan! Idag var jag uppe med tuppen, hade tandläkarbesök redan klockan 8.50. Det var inte roligt att gå upp så tidigt men nu känns de bra att inte sova bort hela dagen. Bussen var mer är 10 minuter försenad så jag hann knappt i tid till tandläkarn. Eftersom de är ganska fint väder gick jag hem därfrån. Nu har jag kollat lite på tv, täkte plugga lite finska nu sen får de bli dance central.
 



enkeleitä onko heitä

Halloj! Idag har jag varit duktig, tränat på förmiddagen med dance central och på eftermidagen på gymmet med pappa. Jag har även pluggat finska, och kollat på en finsk/svensk dokumentär serie på 2an om den finska invandringen til Sverige. Vet att det inte är många av er som inte bryr sig om detta, men jag tycker det är ganska intressant eftersom jag har mina rötter i Finland och min farmor och farfar emigrerade från Finland till Sverige. Jag hoppas verkigen att jag lär mig språket. :)
 

Någon slags vardag

Hejsan! Idag har jag pluggat en massa finska och svensk grammatik. Har i glömt en del grammatik, som vad kasus, genus och konjunktioner betyder. Annars har jag gjort en ordentlig städning i mit lilla stökiga rum och tittat på Robinson. Skulle igentligen åkt till Ramnäs och pluggat finska med Amanda, med det får bli på fredag. Nu ska jag ta och se något avsnitt från 'Keeping up with the Kardashians' sen är det dags och sova.
 

Diet Mountain Dew


Hejsan! Idag åkte pappa och jag mot Ramnäs vid halv ett och hälsa på hos mummi. Sedan så åkte vi mot skinskattebergs hållet och gick ut i skogen och leta kantareller. Hittade massa lingon, blåbär och svampar, men det var inte många av dem som var kantareller... Det är i alla fall riktigt skönt att gå ut i skogen och få lite frisk luft. Förutom de så är jag taggad för finskakursen som börjar imorgon, ska bli kul!

Mad Hatter






RSS 2.0